Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) oraz seler i gorczycę.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Żelatyna spożywcza wieprzowa.
Cechy
a 2 litry wody lub wywaru
Opis produktu
Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Dodatkowe informacje
Doskonała kuchnia
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Żyto - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
W 1 litrze wody lub wywaru mięsnego rozprowadzić 5-6 łyżeczek żelatyny. Po około 20 minutach ponownie zamieszać i podgrzać do rozpuszczenia żelatyny (Nie gotować).
Zawartość opakowania wystarcza do sporządzenia około 2 litrów roztworu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 111
Wysokość - 164
Głębokość - 10
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Konfekcjonowano:
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.pl
www.cykoria.pl
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Kontakt
CYKORIA S.A.
Kraj
Kraj pochodzenia głównego składnika - Produkt UE
Kraj pochodzenia - Produkt UE
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900288204044
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Email kontaktowy
serwis@cykoria.pl
Adres internetowy
www.cykoria.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1435 kJ / 338 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 84 g |
Sól | 0,08 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Zawartość opakowania wystarcza do przyrządzenia około 2 litrów roztworu. |