Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Żelatyna spożywcza wieprzowa.
Cechy
do mięs, ryb, warzyw i deserów
duuuże opakowanie na 2,5 l płynu
klarowna
Opis produktu
Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru.
2. Wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny (ok. 10 g).
3. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj!).
Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 10
Wysokość - 164
Szerokość - 115
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Przepisy
Pomysł na: galaretki z kurczakiem
Przygotuj:
Żelatynę Gellwe 50 g (na 2,5 litra płynu), 4 średnie udka i jedną pierś z kurczaka, 3 średnie marchewki, ćwiartkę selera, małą pietruszkę, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, pieprz, sól i puszkę kukurydzy lub groszku
Sposób przygotowania:
Umyj kurczaka i zalej go zimną wodą 3-3,5 l, zagotuj. Dodaj warzywa oraz pozostałe przyprawy. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu, przez ok. 2 godz., do miękkości mięsa, następnie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój w kostkę lub rozdrobnij. Wywar przecedź, odlej 2,5 l, dodaj do niego Żelatynę Gellwe 50 g i dokładnie wymieszaj. W salaterkach ułóż pokrojoną marchewkę, dodaj kukurydzę lub groszek i natkę pietruszki. Ułóż kurczaka, zalej go przestudzonym wywarem, odstaw do ostygnięcia, następnie wstaw do lodówki. Jeśli zostanie wywar, można go zamrozić.
Kraj
Kraj pochodzenia - Produkt UE