Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki
substancja konserwująca (kwas sorbowy)
dekstroza
cukier
substancja żelująca (pektyny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka żelująca w proszku.
Cechy
na bazie pektyny owocowej
pyszne konfitury w 2 minuty
na 1 kg owoców 0,35 kg cukru
zapobiega pleśnieniu
Opis produktu
Na 1 kg owoców (lub 0,9 l soku) i 0,35 kg cukru
Z Żelfixem 3:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne przetwory.
Dodatkowe informacje
Przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Głębokość - 7
Szerokość - 99
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dodatki
konserwanty - Zawiera
Przepisy
Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,9 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami lub sokiem. Zagotuj ciągle mieszając.
3. Dodaj 0,35 kg cukru. Zagotuj ponownie i gotuj jeszcze 2 min (owoce twarde i mniej rozdrobnione gotuj 3 do 5 min). Zdejmij z ognia i mieszaj do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałóż do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknij. Słoiki ułóż na ok. 5 min dnem do góry.
Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, dodaj sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców przyjmij proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 700 g cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl