Składniki
podgrzybki 30 %
warzywa 70 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka, seler
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa grzybowa. Mieszanka warzywna z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa pieczarkowa
Hortex Jagody leśne
Hortex Bób
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 30
Wysokość na półce - 210
Szerokość na półce - 235
Waga od dostawcy
Gross Weight - 478
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 30
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Zupa grzybowa z oliwą truflową
Składniki:
- Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie
- Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
- 1 l bulionu np. grzybowego
- 200 g pieczarek
- 50 ml śmietany 30 %
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 40 ml oliwy truflowej
- 2 białe cebule
- 1 pęczek koperku
- 0,5 g szafranu
- olej rzepakowy
- sól, pieprz
Gotowe w 50 minut
Przygotowanie:
Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 194 kJ / 46 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 7,9 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,04 g |