Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
warzywa 99 % w zmiennych proporcjach: fasola blanszowana 50 %, marchew, seler, pietruszka, por
przyprawy 1 % (sól, naturalne aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, cebula, majeranek, czosnek)
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa fasolowa. Mieszanka warzywna z przyprawami. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
saszetka z przyprawą
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Grochówka
Hortex Truskawki
Hortex Fasolka szparagowa żółta
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Głębokość na półce - 30
Waga od dostawcy
Waga brutto - 476
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 30
Wysokość - 210
Szerokość - 235
Dodatki
Smaki / Aromaty - Zawiera
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Fasolka po bretońsku w pomidorach
Składniki:
- Zupa fasolowa Hortex - 1 opakowanie
- 400 g pomidorów krojonych, z puszki
- ok. 500 ml bulionu
- 150 g kiełbasy myśliwskiej
- 200 g boczku wędzonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 listki laurowe
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka majeranku
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- sól, pieprz
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Smaż do ich zrumienienia. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia. Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, przyprawę z saszetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Podawaj ją ze świeżym pieczywem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 303 kJ / 73 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 6,6 g |
w tym cukry | 2,8 g |
Błonnik | 11,2 g |
Białko | 5,3 g |
Sól | 0,63 g |