Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, groch zielony, fasola szparagowa, marchew, kapusta biała, seler, pietruszka, por, natka pietruszki
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa wiosenna 9-składnikowa. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa jarzynowa
Hortex Brokuły różyczki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 30
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 477
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 30
Wysokość - 210
Szerokość - 235
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Sakiewki z lekkim sosem chili
Składniki:
- Zupa wiosenna 9-składnikowa Hortex - 1 opakowanie
- papier ryżowy
- 10 g imbiru
- 2 szalotki
- 2 łyżki klarowanego masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała papryczka chili
- pęczek dymki
- szczypta cynamonu
- sól i pieprz
- sos chili, łagodny, do podania
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Pół pęczka szczypiorku zalej wrzątkiem i pozostaw, by zmiękł. Na patelni rozgrzej tymczasem masło i wrzuć do niej drobno posiekaną szalotkę, imbir, czosnek i chili. Gdy przyprawy zaczną pachnieć, wsyp zawartość zupy wiosennej i smaż, aż warzywa staną się lekko miękkie. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i cynamonem. Po lekkim ostudzeniu otrzymany farsz połącz z drugą połową posiekanej dymki, a następnie nałóż go na papier ryżowy przygotowany według przepisu na opakowaniu i zawiń w sakiewki (zwiąż sparzonym szczypiorkiem).
Sakiewki podawaj z sosem chili.
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 8,2 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Błonnik | 3,0 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 0,05 g |