Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, kalafior, kapusta brukselska, cebula, pietruszka
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa jarzynowa. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100% natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
Hortex Marchewka kostka
Hortex Marchewka z groszkiem
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 30
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 476
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 210
Głębokość - 30
Szerokość - 235
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim
Składniki:
- Zupa jarzynowa Hortex - 1 opakowanie
- 1 pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka masła
- kilka łyżek wody
- sól, pieprz
sos duński:
- 100 g majonezu (połowę można zastąpić jogurtem)
- 3 łyżki marynowanych cebulek perłowych
- ok. 15-20 szt. korniszonów
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Gotowe w 50 minut
Przygotowanie:
Na patelnię lub do garnka wsyp zawartość zupy jarzynowej i podsmaż na maśle. Potem dodaj odrobinę wody i duś pod przykryciem do miękkości składników. Odstaw do wystygnięcia. Następnie pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem, zawiń szczelnie folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C ok. 35 minut. Upieczoną pierś wyjmij, odstaw do ostygnięcia i pokrój w kostkę. Teraz przygotuj sos. W tym celu drobno posiekaj cebulki i korniszony i wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu. Na koniec upieczoną i pokrojoną pierś z kurczaka oraz zupę jarzynową wymieszaj z sosem i wstaw do lodówki mniej więcej na godzinę. Gotową sałatkę podawaj posypaną koperkiem.
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzucić do żółtego kosza
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 181 kJ / 43 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 6,6 g |
w tym cukry | 2,9 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 0,06 g |