Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: kalafior 50 %, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, koper 3 %
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa kalafiorowa z koperkiem. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Marchewka z groszkiem
Hortex Truskawki
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Głębokość na półce - 40
Waga od dostawcy
Waga brutto - 480
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 210
Głębokość - 40
Szerokość - 235
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Tajska zupa kalafiorowa
Składniki:
- Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex - 1 opakowanie
- 500 g mięsa z piersi kurczaka
- 500 ml bulionu
- 1 puszka mleka kokosowego
- kawałek imbiru (ok. 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili - bez pestek
- 3 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 3 łyżki oleju, najlepiej sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka curry
- 1 łyżeczka zielonej pasty curry
- świeża kolendra
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Do garnka, na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojony imbir, czosnek i papryczkę. Smaż chwilę i dodaj: curry, sos sojowy i rybny. Następnie dodaj warzywa, bulion, mleko kokosowe, cukier i sok z limonki. Na koniec dodaj pokrojone mięso z kurczaka. Gotuj ok. 10-15 min. Gotową zupę przelej na talerz i udekoruj świeżą kolendrą.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 151 kJ / 36 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5,4 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 0,07 g |