Instrukcje dotyczące przygotowania
Bez zaleceń
Kraj pochodzenia głównego składnika
Chile, Stany Zjednoczone, Kanada
Opis marketingowy
Żurawina suszona wzbogacona sokiem żurawinowym HELIO Natura So Soft nie zawiera dodanych substancji konserwujących. Dzięki temu charakteryzuje ją naturalnie wyjątkowy smak żurawinowy uintensywniony dodatkiem soku, purpurowy kolor, a jednocześnie jest naturalnie zdrowa. Smaczne owoce żurawiny, o ciekawym słodko-cierpkim i kwaśnym smaku. Doskonałe do jedzenia jako przekąska, do ciast, deserów, mięs i sałatek. Pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, dzięki czemu pomagają w trawieniu i zapobiegają zaparciom. Dodane do porannej owsianki sycą i oczyszczają organizm ze złogów i toksyn.
Produkty HELIO Natura So Soft szczególnie polecane w kontekście rosnącej częstotliwości alergii i chorób cywilizacyjnych.
Dzięki procesowi uwodnienia są wyjątkowo miękkie, soczyste, delikatnie słodkie i delikatne.
Składniki
90 % żurawina suszona( 65% żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), 10 % sok żurawinowy z zagęszczonego soku.
Sposób przechowywania
przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 18 °C
Nazwa producenta
Helio S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,8 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 64 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 69 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,1 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1265 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 298 kcal/100g |
W porcji 25 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 75 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 316 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 17 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 16 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 3 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | <1 |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | <1 |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 18 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |